• Možnost najema plovila
  15 Apr 2020 – 30 Nov 2020
 • Lokacija

  Dalmacija- Dubrovnik, Hrvaška

 • Razpoložljiva plovila

  64

 • Marine

  4

Južna Dalmacija z Dubrovnikom je zagotovo ena od najbolj zaželenih navtičnih destinacij, saj nam jadralcem ponuja ugodno mediteransko klimo z visoko povprečno letno temperaturo 17 °C.

V naši floti so moderna plovila, ki bodo vaše počitnce še dodatno popestrila.

Dubrovnik, kjer se čas ustavi.

Južna Dalmacija z Dubrovnikom je zagotovo ena od najbolj zaželenih navtičnih destinacij, saj nam jadralcem ponuja ugodno mediteransko klimo z visoko povprečno letno temperaturo 17 °C.
Že samo mesto Dubrovnik, ki je tudi na Unescovem seznamu svetovne dediščine, si je vredno ogledati. Gre za eno najlepših sredozemskih mest, saj je blaginja mesta temeljila na pomorski trgovini Dubrovniške Republike.

Doživite pravo dušo Jadrana.

Mesto je poznano po številnih znamenitostih, še posebno po mestnem obzidju, ki mu daje svojevrsten pečat. Je tudi kulturno središče južne Dalmacije in se ponaša s številnim prireditvami, tako da ne bodo prikrajšani niti ljubitelji zabav in blišča.
Poleg Dubrovnika pa nas južna Dalmacija navduši tudi z jadranjem med številnimi otoki. Najbližje Dubrovniku je otok Lokrum, zahodno od Dubrovnika pa ležijo Elafitski otoki. Največji v skupini je Šipan, naslednji večji otoki so Lopud, Koločep in Jaklan ter skupina manjših otočkov.

Plovba nas lahko ponese do otoka Mljet, polotoka Pelješac, otoka Korčula in Arhipelaga Lastovo z glavnim otokom Lastovo.
Vsi našteti otoki so zelo poraščeni. Številne lepe plaže, prijetni zalivi omogočajo jadralcem varne možnosti počitka, sidranja, privezov ali samo kopanja. Razdalje med posameznimi otoki niso prevelike, zato je to območje zelo priljubljena destinacija številnih ljubiteljev jadranja.

Glede na vse zapisano je razumljivo, da si vsak jadralec želi prepluti tudi ta del Dalmacije.